Kürtőskalács sütő

Kürtőskalács sütő
Kürtőskalács sütő

Süss kürtőskalácsot otthon! Varázsolj vásári hangulatot a saját otthonodba, készítsd el kedvenc kürtőskalácsod a Te ízlésed szerint ezzel az otthoni sütővel, egyszerűen! Nem kell hozzá kert, speciális adottságokkal rendelkező sütő, egyszerűen csak készítsd el a kedvenc recepted (lent olvashatsz egy jót), majd olajozd meg a sütőfát, csavar rá a tésztát, hogy az illesztéseknél kicsit fedje egymást. A kis fém tálkába olajat öntünk amit majd melegíts fel a tűzhelyen, ezután a rudakat helyezd a forró olajba süsd pirosra a tésztát. Ha kész vagy, ízesítsd ízlés szerint. Tipp: érdemes egyszerre csak két kalácsot sütni.

Hozzávalók: 500 g liszt, 50 g cukor, 1 tojássárgája, 20 g élesztő, tej, pici só.
Az elkészítés módja: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzá adjuk a cukrot, tojássárgát és a lisztet a csipet sóval. Puha tésztát készítünk belőle, amit fél óráig kelni hagyunk.
Ezután kinyújtjuk és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A sütőfát megolajozzuk kicsit, majd rácsavarjuk a tésztát, úgy hogy az illesztéseknél kicsit fedje egymást.
A kis fém tálkába olajat öntünk, és felmelegítjük a tűzhelyen. A rudakat a forró olajba helyezzük és a tűzhelyen pirosra sütjük a tésztát. A sütőfáról lehúzva a kalácsot még melegen diós cukorba forgatjuk.
Egyszerre két kürtöst süssünk, amíg sül, a másik két rúdra készítsük elő a következő adagot.
Jó étvágyat kívánunk!

Mérete: sütő rúd: 34 cm hosszú, sütőfelület 16 cm, 3 cm átmérő; tálca: 17,5 x 17,5 x 3,3 cm.

Ár: 2,950 Ft
2,950 Ft
Cikkszám: 2285
Új termék: 
Új termék