Ananászhámozó fém

Ananászhámozó fém

Az ananász hámozó egy rendkívűl praktikus ajándék ötlet!

Miért?

Mert pillantok alatt megpucolja az ananászt, miközben fel is szeleteli. Továbbá nem maszatos és nem szúrja a kezünket össze az ananász külső héja..

Nem a legfontosabb, de az egyik leghasznosabb konyhai eszköz!

Az ananász pucolása sokaknak gondot okoz. Még a konyhában jártasok számára sem könnyű feladat, hiszen az ananász vastag, kérges héja nem csupán szúr, de késsel való pucoláskor folyik mindenfele a leve. Továbbá nem könnyű szép szeleteket vágni a megpucolt gyümölcsből. Az ananász hámozó azonban megkönnyíti és felgyorsítja a tisztítást – bár nem használjuk minden nap, de jó, ha van. Ráadásul nem is drága, ezért kiválló születésnapi ajándék ötlet!

Az ananász hámozó használata:

A hámozó valójában nem hámoz hanem fúr – hasonlóan működik a dugóhúzóhoz. Két külön részből áll – egy fogantyúból, és egy hengerből. Egy nagyon könnyen mosható anyagból készűlt. Ha születésnapra adjuk, érdemes néhány tippel felkészűlni mellé, hogy színesítsük az ajándékunkat! Íme:
Először is megmossuk az ananászt, majd levágjuk a tetejét, ezt a részét eldobjuk. A hámozót a hús közepére illesztjük, és egyenesen tartva, erőteljesen nyomjuk a gyümölcsbe, közben folyamatosan csavarva a fogantyút (épp úgy, mintha bort nyitnánk ki). Az egyik kezünkkel érdemes a gyümölcsöt stabilizálni.
Mielőtt profik lennénk az ananász hámozásban, a tisztítás alatt a gyümölcsöt tegyük egy tepsibe, hogy az esetlegesen kifolyó lé megmaradjon.
Amikor az ananász hámozó nem tud tovább haladni, azaz a gyümölcs aljára ért, kihúzzuk a hámozót az ananász hússal. Ne ijedjünk meg, egy henger alakú hasáb marad a keletkezett kehelyben.
Az ananász hús spirális formában jön ki, ezt lehúzzuk a hámozóról (a fogantyút először lekapcsoljuk) és átteszzük egy tálba, majd kör alakú szeleteket vágunk belőle.
A héjkehelyből leöntjük a gyümölcslevet – ezt megihatjuk, nagyon finom.
A henger alakú gyümölcshúst vágjuk ki egy kis késsel – ne dobjuk el, ideális gyümölcslevek préseléséhez vagy édességek sütéséhez, de akár meg is piríthatjuk olajban (isteni bacon, füstölt sonka mellé).
Kevesen tudják hogy az ananászt lehet grillezni is.

Az ananász hámozóval a héj épp marad. (Felhasználható dessert vagy gyümölcssaláta gusztusos tálalásához.)
Az ananász hámozó egyetlen mozdulattal kevesebb, mint 30 másodperc alatt „magozott”, hámozott szeleteket állít elő a friss ananászból. A gyümölcs húsát tökéletes szeletekre vágja. A hámozó műanyagból készült, és úgy működik, mint egy dugóhúzó. Felvágható vele egy lépésben az egész ananász vagy egy fordulattal egy szelet.

Aki már próbált megpucolni egy ananászt az biztos levonta a következtetést hogy ez nem könnyű feladat. Ezért az ananász hámozó bizosan befutó születésnapi ajándékötlet lehet mindazoknak, akik szeretnek főzőcskézni. A cukros konzerveket meg el lehet felejteni

Ár: 2,990 Ft
2,990 Ft
Cikkszám: 1147

Hasonló termékek

New fashion storm